top
facebook  twitter  nieuwsbrief
huilbaby

WIE ZIJN WIJ?

Het hart van het Babyhuis bestaat uit mensen die dag in dag uit betrokken zijn bij het wel en wee van de moeders en hun baby’s. Maar wie zijn dat nu eigenlijk? Hier vind je de namen van deze bijzondere mensen en hun vertrouwde gezichten!

 

doneren

Het Babyhuis Team

 

Anette Verwoerd

Anette Verwoerd - Operationeel directeur

Vanaf de geboorte van het Babyhuis volgde ik de ontwikkelingen op de voet. Hier proefde ik de warme, innoverende en inspirerende manier van denken en handelen. Een wijze waarbij de moeders en kinderen echt voorop staan en waar gelijkwaardigheid een belangrijke kernwaarde is. Per 1 november 2017 startte ik als nieuwe operationeel directeur fulltime voor het Babyhuis. In deze rol leg ik de verbinding tussen het bestuur, het zorgteam en het Babyhuis, ondersteun ik bij het overdraagbaar maken van het mooie concept, zodat het Babyhuis kan groeien en stuur ik het kernteam aan. Na jarenlange management ervaring in diverse reguliere zorginstellingen ligt mijn uitdaging er om voor het Babyhuis geen onnodige “systeemwereld” in te richten met als doel zoveel mogelijk tijd, aandacht en geld naar de moeders en baby’s te laten gaan.

Lieve van Geldorp

Lieve van Geldorp - Beleid en innovatie

Als kinderpsycholoog en oprichter van Stichting de Ster en Sterkamp (kampen waar onzekere kinderen zelfvertrouwen krijgen) weet ik dat een veilige hechting als baby de basis is van een vrolijk kind dat vol zelfvertrouwen in het leven staat. In Nederland zijn er momenteel te weinig moeder-kind units, waardoor, indien er geen plek is, kinderen uit huis worden geplaatst. Hetgeen vaak een onomkeerbaar proces is met grote negatieve gevolgen voor het kind. Als ik zie dat het Babyhuis met een enorm hoog slagingspercentage, na een aantal maanden verblijf en intensieve begeleiding, ervoor zorgt dat moeders zelfstandig met hun baby in een eigen huisje wonen dan raakt mij dat diep, want dan hebben we een verschil gemaakt. Dan heb ik het nog niet over het feit dat door de inzet van o.a. vrijwilligers de kosten vele malen lager liggen dan in de reguliere hulpverlening, waardoor er meer onnodige uithuisplaatsingen voorkomen kunnen worden. Als er mogelijkheden zijn dan: dient een moeder niet gescheiden te leven van haar kind, dient een kind niet op te groeien in een tehuis en/of pleeggezin en dient een ouder-kind relatie niet verstoord te worden. Als we onnodige uithuisplaatsing kunnen voorkomen, dan doen we dat toch gewoon. Ik doe mee, doet u ook mee?

Huub van Meggelen

Huub van Meggelen - Kinderfysiotherapeut

Al 36 jaar werkzaam in de regio tussen Dordrecht en Gorinchem. Opleiding IBAIP gedaan in AMC Amsterdam. www.ibaip.org
Werkzaam bij Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging, daarnaast sinds eind 2013 lid van het zorgteam van het Babyhuis.

Manon Aarts

Manon Aarts - Primair begeleider

Mijn naam is Manon Aarts, ik ben werkzaam als primair begeleider in het Babyhuis. Ik begeleid en ondersteun de moeders bij de dagelijkse zorg voor hun kindje, maar ook de zelfzorg van moeder is erg belangrijk. Ik geef voorlichting en instructies aan moeders betreft de zorg voor hun baby. Denk aan: (borst)voeding,verzorging, slaap/waakritme.

Rianne Cornelisse

Rianne Cornelisse - Gedragswetenschapper

Mijn naam is Rianne Cornelisse en ik ondersteun het Babyhuis als gedragswetenschapper. Ik houd mij onder meer bezig met de nieuwe aanmeldingen, de moeders met psychische zorgvragen en de ondersteuning van de primaire hulpverleners. Samen met het kernteam zet ik mij in om moeder en kind een goede, veilige en leerzame plek te bieden!

doneren
quoteHet Babyhuis is misschien wel de laatste kans op een toekomst voor moeder en kind samen.quote